onsdag 23 januari 2013

Sveas kålpudding

Hej hej!
Många gillar ej kålpudding i vår familj tillhör den älsklingsrätterna!
Många som säger de ej gillar  o sen smakar min säger att den är god för att vara kålpudding, asså ett bra omdömme!

Kålpudding

Ett kålhuvud( vitkål)
Fläskfärs eller blandfärs
vitpeppar o salt
mjölk
några klickar margarin

Blanda färsen med kryddorna och mjölk, det ska bli en lös massa du kan klicka ut.

( detta gör jag i matberedaren så ser jag när det är lagom med mjölk)

Jag sköljer o hackar vitkålen grovt
Tar en stor gryta( vanlig gryta) smälter rejält med margarin o bryner till kålen där.
Mycket gott att bara äta kålen som är smörig o brynt!'

Lägger i hälften av kålen i en ugnsfast form, sen på med färsen, resten av kålen och sen klickar lite margarin.
In i ugnen 175 grader i 50-60 minuter

Jag gör  sås till detta med grönsaksbuljong o grädde eller mjölk + att jag lägger i lite av spadet från kålpuddingen.
Serveras med kokta potatis o lingon o kokta morötter.

Smaklig spis!
/svea

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar