Hej hej!
Hoppas ni alla haft en fin o rofylld påsk!
Det har jag haft!
På långfredagen hade vi lite gäster och laxtema, det bjöds på varmrökt lax med romsås o nypotatis, sveas gravlaxmacka, laxcheesecake, potatissallad och rökt fläskfilé och ett par sillar.
Lite färsk ananas och jordgubbar fanns oxå!
Det va mycket gött!
Här kommer receptet på gravlaxmackan:
Ett fransbröd som skäres på längden, tjockare botten än locket.
Gravad lax (jag hade gravat till jul så den låg i frysen o väntade)
1 citron
en halv gurka skalad och urgröpt
2 dl crème fraiche
dill
sallad av valfri sort
2 msk skånsk senap
Hacka laxen, riv citronskalet och hacka gurkan grovt.
Häll i crème fraichen , senapen och dillen.
gröp ur botten på brödet o lägg i det i röran.
Lägg salladen i brödet och sen i med röran.
På med locket o vips är det klart o alla kan skära så stor bit man vill ha!
Lycka till!
/svea
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar